Evästeet Käytämme vain välttämättömiä evästeitä varmistaaksemme parhaan käyttökokemuksen.
Greta ja William Lehtisen säätiö

Taiteilija-apurahat ja residenssit

Näin haet apurahaa tai residenssiä

1
Rekisteröidy palveluun
Rekisteröidy hakijaksi Greta ja William Lehtisen säätiön apuraha- ja residenssipalveluun.
2
Aktivoi käyttäjätilisi ja kirjaudu sisään
Kun olet rekisteröitynyt, saat sähköpostiisi aktivointilinkin käyttäjätunnuksen aktivoimiseen. Tämän jälkeen voit kirjautua sisään.
3
Valitse apuraha- tai residenssihakemus
Avaa apuraha- tai residenssihakemus. Residenssimajoitukseen on jatkuva haku. Taiteilija-apurahan hakuaika on 01.02.2025–28.02.2025.
4
Täytä hakemus
Täytä hakemuslomake. Voit tallentaa hakemuksen luonnostilaan ja jatkaa sen täyttämistä myöhemmin.
5
Lähetä hakemus
Lähetä hakemus. Residenssihakijoihin olemme henkilökohtaisesti yhteydessä. Apurahahakemusta voit muokata kunnes hakuaika päättyy.
6
Odota päätöstä
Apurahan ja residenssin saaneille ilmoitetaan asiasta henkilökohtaisesti. Apurahapäätökset tehdään kesäkuun puoliväliin mennessä.

Usein kysytyt kysymykset

Säätiömme ei vaadi selvityksiä apurahan käytöstä. Apurahan maksaja, eli säätiö ilmoittaa lain mukaisesti apurahan saajien nimet Melalle (www.mela.fi).
Säätiön hallitus päättää apurahoista kokouksessaan, joka pidetään kuluvan vuoden touko-kesäkuun vaihteessa. Apurahojen saajat julkistetaan säätiön verkkosivuilla kesäkuun puoleenväliin mennessä. Lisäksi apurahan saaneille ilmoitetaan asiasta henkilökohtaisesti.
Apurahahakemus pitää tehdä suomeksi eikä sitä ole saatavilla englanniksi.
Suosittelemme, että kaikki työryhmän jäsenet olisivat nimettyinä. Ymmärrämme kuitenkin, että se ei ole aina mahdollista, joten apurahaa voi hakea myös vielä nimeämättömille työryhmän jäsenille. Silloin hakemukseen tulisi kirjoittaa esim. viulisti NN, valosuunnittelija NN.
Kyllä. Apurahaa voidaan hakea myös ulkomailla työskenteleville taiteilijoille. Apurahaa voidaan myös maksaa muille kuin suomalaisille pankkitileille. Työryhmän jäsenillä tai aiheella on oltava kuitenkin joku kytkös Suomeen.
Voi, jos hän asuu Suomessa tai apurahalla tehtävä työllä on selkeä sidos Suomeen tai koskettaa Suomea.
Työnäytteet voi myös koota omille verkkosivuille ja liittää hakemukseen linkin. Tällöin työnäyteliitettä ei välttämättä tarvita. Työnäytekansiolla eli portfoliolla tarkoitetaan näytekansiota, joka kuvaa hakijan osaamista taiteen kentällä ja antaa kuvan henkilöstä taiteilijana. Portfolio on näyte ja todiste hakijan ilmaisutavasta, taiteellisesta ajattelun laadusta, osaamisesta sekä erityistaidoista. HUOM huolehdithan että linkkisi ovat avoimia, eli sisältö on nähtävissä ilman kirjautumista. Liitä vain hakemuksen kannalta oleelliset työnäytteet, ei kaikkea mahdollista.
Työnäytteet voi liittää hakemukseen pdf-tiedostona. Tiedoston maksimikoko on 3MB. Liitteitä otetaan vastaan ainoastaan hakupalvelun kautta. Voit myös antaa verkko-osoitteen esim työnäytekansioosi/portfolioosi/suoratoistopalveluun ja verkkosivujesi osoitteen. HUOM huolehdithan että linkkisi ovat avoimia, eli sisältö on nähtävissä ilman kirjautumista.
Luo uusi käyttäjätunnus.
Jos haluat poistaa käyttäjätunnuksesi ja kaikki siihen liittyvät tiedot järjestelmästä ota yhteyttä tuki@gretajawilliamlehtinen.fi Huom kaikki hakemustiedot poistetaan järjestelmästä kuuden kuukauden kuluttua hakemuksen lähettämisestä.
Käyttäjätunnuksesi tulee olemaan antamasi sähköpostiosoite, jolle luot salasanan. Tarvitset tunnuksia hakemusta muokatessasi ja sitä lähettäessäsi. Jos olet unohtanut salasanan, voit tilata sähköpostiisi salasananvaihtolinkin.
Valitettavasti emme perustele yksittäisiä apurahapäätöksiä. Säätiö saa vuosittain paljon hyviä hakemuksia, joille ei kuitenkaan voida myöntää apurahaa.
Kuvataiteen hakemuksia tulee tyypillisesti eniten. Tämän vuoksi jos pohdit kuvataiteen ja muotoilun apurahan välillä kumpaan taiteenalaan hankkeesi kuuluisi, voit harkita hakevasi nimenomaan muotoilun apurahaa. Kaikki hakemukset kuitenkin käsitellään ja arvioidaan riippumatta siitä, mitä apurahaa hakee.
Tekstiilitaidetta koskevat apurahahakemukset kuuluvat muotoilun taiteenalan kategoriaan.
Lähetä pyyntö hakemuksen peruutuksesta osoitteeseen tuki@gretajawilliamlehtinen.fi. Viestiin tiedot peruutettavasta hakemuksesta: nimi, sukunimi ja taiteenala. Jotta voimme varmentaa hakijan oikeaan hakemukseen tulee pyyntö lähettää samasta sähköpostiosoitteesta, jolla olet rekisteröitynyt hakijaksi.